За поръчки и запитвания
0700 11 307

Качество и сигурност

КАЧЕСТВО И СИГУРНОСТ
„ЖИВАЯ ЦАЙТ“ ЕООД, дружество регистрирано в ТР при АВп към МП на Република България с ЕИК 202800410, със седалище в гр. София, на база на декларации от долупосочените производители, потвърждава, че всички продукти под марките “PEAK NUTRITION®”, “HBN®”, “NUTRISEARCH®”, “ACTIVLAB®”, “VEGE Plus®”, “RUN AND BIKE®”, “PROFISPORT®”, “IRONMAXX®”, “THE MEAT MAKERS®” се произвеждат съгласно европейското законодателство за производство на храни. Процесът на производство и опаковане се извършва в Европа и продуктите са обект на свободна търговия на територията на Европейския съюз и други страни.

СПЕЦИФИКАЦИИ СЪГЛАСНО GLP
Спецификациите се съставят с помощта на HPLC, GC, UV, гравиметрични и/или микробиологични процедури или като цяло съгласно изискванията на "Добри лабораторни практики" (GLP) за всички суровини (суровини, опаковъчни материали, спомагателни материали) и за всички готови продукти.

ПРОДУКТИ БЕЗ ДОПИНГ И БЕЗ ГМО
„ЖИВАЯ ЦАЙТ“ ЕООД, на база на цитираните по-горе декларации, потвърждава, че никой от посочените продукти на марките “PEAK NUTRITION®”, “HBN®”, “NUTRISEARCH®”, “ACTIVLAB®”, “VEGE Plus®”, “RUN AND BIKE®”, “PROFISPORT®”, “IRONMAXX®”,“PODIUM GOLD®”, “THE MEAT MAKERS®” не съдържат забранени вещества.

Всички продукти, се произвеждат съгласно резолюции WE1829/2003 и WE1830/2003 на Европейския парламент и на Съвета на Европа и съответно не съдържат генетично модифицирани организми (ГМО) и продукти от забранителния списък на WADA.

Нито една от суровините или активните съставки, използвани в производството няма химически и физически сходства с веществата, изброени в забранителния списък на WADA.

Освен това, законът на ЕС забранява употребата на вещества, включени в списъка на забранените вещества на WADA, в производството на хранителни добавки и хранителни продукти. Всички продукти могат да се използват в съответствие с правилата за спорт.

ОБЯСНЕНИЯ:
Добрите производствени практики (GMP) и добрите хигиенни практики (GHP) са правилата за осигуряване на правилното производство.

ДИРЕКТИВИТЕ СЕ ОТНАСЯТ ЗА:
Осигуряване на всички работни потоци
Избягване на объркването
Избягване на замърсяването
Хигиена на производството
Контрол на качеството
Документация за производството и контрола
Системи за документиране на складовете
Стаи
Междинни зони за съхранение
Съхранение и наблюдение на околната среда
Разпространение и проследяване на партидите
Етикетиране на състоянието
Организация и персонал
Работни инструкции
Резултати
Период на архивиране и съхранение
HACCP
Концепцията за критичните точки за анализ на опасностите е разработена от НАСА и е залегнала в европейското законодателство за хигиена на храните от 1998 г. насам. Тя гарантира съответствие със специфичните хигиенни изисквания, специфични за производството на храни.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки