За поръчки и запитвания
0700 11 307

Защо да тренираме рано сутрин през зимата?

14.12.2019 10:54

Защо да тренираме рано сутрин през зимата?

За повечето от нас зимата е най-натовареният период от годината и често не остава време и енергия за тренировка. Но съществува възможност да вмъкнеш тренировката в ранните часове на деня, стига да знаеш как да мотивираш това решение и да се подготвиш адекватно. По този начин ще си спестиш усилията, от това да тренираш през продуктивните часове на деня.

Вероятността да станеш от леглото по тъмно е много по-голяма, ако имаш уговорка с твой приятел или колега. Намери някой, който също среща пречки в ежедневието си, пред това да е активен. Създайте удобен за двамата график и разчитайте на това да се мотивирате взаимно в процеса. По-малко вероятно е да натиснеш неколкократно бутона за отлагане на алармата, когато знаеш, че някой ще те чака.

Това колко часа сън получаваш, определя колко енергия и желание ще имаш рано сутрин за тренировката си. Изпълнението ти зависи от това, затова направи така, че да заспиш по-рано предишната вечер. Броят на часовете, от които се нуждаеш, е индивидуален въпрос, който зависи от възрастта и ежедневния график. Важно да се избягва кофеинът и прекомерната употреба на алкохол вечерта преди тренировката. Хидратирай организма си, особено ако си позволил да изпиеш чаша вино на вечеря. Не всички сме професионални спортисти, затова в случай, че си излязъл с приятели и си употребил алкохол, ти трябва повече вода.

Настрой тялото и ума си за тренировката, когато се събудиш. Стариият номер е да оставиш телефона с алармата далече от леглото си. Това ще те принуди да станеш и да не се върнеш в него отново. Сложи зареждаща песен за аларма и се раздвижи веднага, за да събудиш мускулите за това, което предстои. Спри да мислиш за това колко още минути можеш да останеш в леглото и се концентрирай върху положителното желание да станеш по-силен и здрав.

Източник: https://www.thirdspace.london/this-space/2015/12/early-winter-morning-workouts/

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Тренировки – Влез във форма

Тренировки – Влез във форма

Защо да тренираме рано сутрин през зимата?

Защо да тренираме рано сутрин през зимата?

За повечето от нас зимата е най-натовареният период от годината и често не остава време и енергия за тренировка. Но съществува възможност да вмъкнеш тренир За повечето от нас зимата е най-натовареният период от годината и често не остава време и енергия за тренировка. Но съществува възможност да вмъкнеш тренир 2019-12-14T10:54:55+02:00 Защо да тренираме рано сутрин през зимата?

<p>За повечето от нас зимата е най-натовареният период от годината и често не остава време и енергия за тренировка. Но съществува възможност да вмъкнеш тренировката в ранните часове на деня, стига да знаеш как да мотивираш това решение и да се подготвиш адекватно. По този начин ще си спестиш усилията, от това да тренираш през продуктивните часове на деня.</p> <p>Вероятността да станеш от леглото по тъмно е много по-голяма, ако имаш уговорка с твой приятел или колега. Намери някой, който също среща пречки в ежедневието си, пред това да е активен. Създайте удобен за двамата график и разчитайте на това да се мотивирате взаимно в процеса. По-малко вероятно е да натиснеш неколкократно бутона за отлагане на алармата, когато знаеш, че някой ще те чака.</p> <p>Това колко часа сън получаваш, определя колко енергия и желание ще имаш рано сутрин за тренировката си. Изпълнението ти зависи от това, затова направи така, че да заспиш по-рано предишната вечер. Броят на часовете, от които се нуждаеш, е индивидуален въпрос, който зависи от възрастта и ежедневния график. Важно да се избягва кофеинът и прекомерната употреба на алкохол вечерта преди тренировката. Хидратирай организма си, особено ако си позволил да изпиеш чаша вино на вечеря. Не всички сме професионални спортисти, затова в случай, че си излязъл с приятели и си употребил алкохол, ти трябва повече вода.</p> <p>Настрой тялото и ума си за тренировката, когато се събудиш. Стариият номер е да оставиш телефона с алармата далече от леглото си. Това ще те принуди да станеш и да не се върнеш в него отново. Сложи зареждаща песен за аларма и се раздвижи веднага, за да събудиш мускулите за това, което предстои. Спри да мислиш за това колко още минути можеш да останеш в леглото и се концентрирай върху положителното желание да станеш по-силен и здрав.</p> <p><span style="font-size: 8pt;"><em>Източник:&nbsp;<a href="https://www.thirdspace.london/this-space/2015/12/early-winter-morning-workouts/">https://www.thirdspace.london/this-space/2015/12/early-winter-morning-workouts/</a></em></span></p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки