За поръчки и запитвания
0700 11 307

Високоинтензивната интервална спринт тренировка

15.11.2019 10:35

Високоинтензивната интервална спринт тренировка

Високоинтензивната интервална спринт тренировка помага за изграждането на издръжливост, увеличаване на анаеробното ниво и изгаряне на повече калории и мазнини повреме и след тренировката. За тази тренировка ще се нуждаеш от по-дълго време за загряване (10 минути), преди да започнеш с четирите последователни спринта по 30 секунди. Между всеки спринт трябва да тичаш с по-ниско темпо за 4,5 минути. Това ти дава достатъчно време да се възстановиш и подготвиш за следващия спринт.

Възможно е да е необходимо повече време за загряване, в случай че тялото ти не се чувства готово за първия спринт. Отдели толкова време, колкото е необходимо, за да се загрееш и да избегнете наранявания.

Имай предвид, че тези спринтове  изискват максимална енергия и са особено предизвикателни. Ако си физически напреднал, трябва да дадеш всичко от себе си в изпълнението на спринтовете, без да щадиш силите си. Времето за възстановяване ще ти позволи да запълниш отново догоре резервоара си с енергия и да си наваксаш кислорода с дълбоко дишане. Така ще си готов да направиш следващия спринт без да усещаш тотално изтощение в тялото си.

Ако си начинаещ, спринтирането на максимална скорост и с всички сили не е препоръчително. Затова започни с тренировка на интервали за начинаещи, докато свикнеш с натоварването и темпото на метода на интервалите. Постепенно ще можеш да с проправяш път до високоинтензивната интервална спринт тренировка.

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид е, че не е задължително това да е тренировка за тичане. Можеш да правиш интервалната тренировка на всеки тип фитнес уред на ръчен режим или с всякакви други физически дейности на открито, като ходене или колоездене. Този вид тренировка е най-лесна за изпълнение навън, но също така на велоергометър. Най-подходяща е за средно напреднали или сериозно напреднали трениращи, които наистина искат да се изправят пред едно ново предизвикателство.

Източник: https://www.verywellfit.com/high-intensity-interval-training-a2-1231259

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Тренировки – Влез във форма

Тренировки – Влез във форма

Високоинтензивната интервална спринт тренировка

Високоинтензивната интервална спринт тренировка

Високоинтензивната интервална спринт тренировка помага за изграждането на издръжливост, увеличаване на анаеробното ниво и изгаряне на повече калории и мазн Високоинтензивната интервална спринт тренировка помага за изграждането на издръжливост, увеличаване на анаеробното ниво и изгаряне на повече калории и мазн 2019-11-15T10:35:39+02:00 Високоинтензивната интервална спринт тренировка

<p>Високоинтензивната интервална спринт тренировка помага за изграждането на издръжливост, увеличаване на анаеробното ниво и изгаряне на повече калории и мазнини повреме и след тренировката. За тази тренировка ще се нуждаеш от по-дълго време за загряване (10 минути), преди да започнеш с четирите последователни спринта по 30 секунди. Между всеки спринт трябва да тичаш с по-ниско темпо за 4,5 минути. Това ти дава достатъчно време да се възстановиш и подготвиш за следващия спринт.</p> <p>Възможно е да е необходимо повече време за загряване, в случай че тялото ти не се чувства готово за първия спринт. Отдели толкова време, колкото е необходимо, за да се загрееш и да избегнете наранявания.</p> <p>Имай предвид, че тези спринтове&nbsp; изискват максимална енергия и са особено предизвикателни. Ако си физически напреднал, трябва да дадеш всичко от себе си в изпълнението на спринтовете, без да щадиш силите си. Времето за възстановяване ще ти позволи да запълниш отново догоре резервоара си с енергия и да си наваксаш кислорода с дълбоко дишане. Така ще си готов да направиш следващия спринт без да усещаш тотално изтощение в тялото си.</p> <p>Ако си начинаещ, спринтирането на максимална скорост и с всички сили не е препоръчително. Затова започни с тренировка на интервали за начинаещи, докато свикнеш с натоварването и темпото на метода на интервалите. Постепенно ще можеш да с проправяш път до високоинтензивната интервална спринт тренировка.</p> <p>Друго нещо, което трябва да се вземе предвид е, че не е задължително това да е тренировка за тичане. Можеш да правиш интервалната тренировка на всеки тип фитнес уред на ръчен режим или с всякакви други физически дейности на открито, като ходене или колоездене. Този вид тренировка е най-лесна за изпълнение навън, но също така на велоергометър. Най-подходяща е за средно напреднали или сериозно напреднали трениращи, които наистина искат да се изправят пред едно ново предизвикателство.</p> <p>Източник:&nbsp;<a href="https://www.verywellfit.com/high-intensity-interval-training-a2-1231259">https://www.verywellfit.com/high-intensity-interval-training-a2-1231259</a></p> <p>&nbsp;</p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки