За поръчки и запитвания
0700 11 307

Как да поддържаш своята мотивация за трениране?

23.01.2020 10:23

Как да поддържаш своята мотивация за трениране?

Повечето хора наистина желаят да спортуват повече в ежедневието си, за да подобрят здравето и фитнес формата си. Но за жалост, това да знаеш какво трябва да правиш и всъщност да го направиш, са две много различни неща. Най-добрият план за упражнения и диета е този, към който можеш да се придържаш. За да намалиш напрежението от това да постигаш перфектни резултати, опитвай различни неща, докато намериш това, което наистина харесваш и ти пасва. Ето как да се справиш с мислите, които те спират да спортуваш толкова често, колкото трябва.

Започни с малки усилия

Твърде много хора преминават от това да не правят никакви упражнения към това да тренират няколко часа на ден. Това води до неизбежна преумора и спиране само няколко седмици по-късно. Ако тренировката ти се струва ужасяваща, е по-лесно да я прескочиш, отколкото да си постоянен. Така че трябва да направиш упражненията изпълними. Много хора решават, че биха спортували само ако успеят да изминат няколко километра с джогинг, или да са на велоергометъра за цял час. Но 10-минутната тренировка, която винаги е постижима, е много по-добра и сигурна алтернатива от „перфектната“ дълга и изтощителна тренировка, която не можеш да направиш винаги.

Надгради времето на трениране

Най-трудната част от тренирането е започването и най-лесният начин да започнеш е да се ангажираш с по-малка тренировка. Този подход прави започването на самата тренировка по-малко обезсърчаващо. Ако са изминали 10 минути и искаш да спреш, можеш да го направиш, но инерцията и физическият заряд обикновено превземат тялото и в крайна сметка продължаваш.

Обедини упражненията с нещо друго, което обичаш

Запази любимия си албум, подкаст или You Tube канал за времето, когато тренираш. Или си позволявай да гледаш любимото си шоу или да слушаш любимата си музика, когато си на бягащата пътека. Може тези неща да се превърнат в достатъчно добра мотивация да тренираш, дори да не си в настроение за това.  

Не се опитвай да постигнеш пълно изтощение

Препоръчва се да спреш да тренираш, преди да си абсолютно изтощен. Дори ако е нещо, което ти доставя удоволствие, спри, когато все още се чувстваш добре. По-вероятно е да искаш да тренираш отново на следващия ден.

Бъди постоянен в понеделниците

Упражненията в понеделник задават тона за цялата седмица. Ако прескочиш упражненията в понеделник, е много по-лесно е да пропуснеш упражненията и във вторник. Това бързо може да се превърне в идеята, че ако пропуснеш един или два дена, по добре да започнеш наново в понеделник.

Източник: https://greatist.com/fitness/workout-motivation-tips-my-body-tutor#1

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Категории за статии

Тренировки – Влез във форма

Тренировки – Влез във форма

Как да поддържаш своята мотивация за трениране?

Как да поддържаш своята мотивация за трениране?

Повечето хора наистина желаят да спортуват повече в ежедневието си, за да подобрят здравето и фитнес формата си. Но за жалост, това да знаеш какво трябва д Повечето хора наистина желаят да спортуват повече в ежедневието си, за да подобрят здравето и фитнес формата си. Но за жалост, това да знаеш какво трябва д 2020-01-23T10:23:35+02:00 Как да поддържаш своята мотивация за трениране?

<p>Повечето хора наистина желаят да спортуват повече в ежедневието си, за да подобрят здравето и фитнес формата си. Но за жалост, това да знаеш какво трябва да правиш и всъщност да го направиш, са две много различни неща. Най-добрият план за упражнения и диета е този, към който можеш да се придържаш. За да намалиш напрежението от това да постигаш перфектни резултати, опитвай различни неща, докато намериш това, което наистина харесваш и ти пасва. Ето как да се справиш с мислите, които те спират да спортуваш толкова често, колкото трябва.</p> <p>Започни с малки усилия</p> <p>Твърде много хора преминават от това да не правят никакви упражнения към това да тренират няколко часа на ден. Това води до неизбежна преумора и спиране само няколко седмици по-късно. Ако тренировката ти се струва ужасяваща, е по-лесно да я прескочиш, отколкото да си постоянен. Така че трябва да направиш упражненията изпълними. Много хора решават, че биха спортували само ако успеят да изминат няколко километра с джогинг, или да са на велоергометъра за цял час. Но 10-минутната тренировка, която винаги е постижима, е много по-добра и сигурна алтернатива от &bdquo;перфектната&ldquo; дълга и изтощителна тренировка, която не можеш да направиш винаги.</p> <p>Надгради времето на трениране</p> <p>Най-трудната част от тренирането е започването и най-лесният начин да започнеш е да се ангажираш с по-малка тренировка. Този подход прави започването на самата тренировка по-малко обезсърчаващо. Ако са изминали 10 минути и искаш да спреш, можеш да го направиш, но инерцията и физическият заряд обикновено превземат тялото и в крайна сметка продължаваш.</p> <p>Обедини упражненията с нещо друго, което обичаш</p> <p>Запази любимия си албум, подкаст или You Tube канал за времето, когато тренираш. Или си позволявай да гледаш любимото си шоу или да слушаш любимата си музика, когато си на бягащата пътека. Може тези неща да се превърнат в достатъчно добра мотивация да тренираш, дори да не си в настроение за това. &nbsp;</p> <p>Не се опитвай да постигнеш пълно изтощение</p> <p>Препоръчва се да спреш да тренираш, преди да си абсолютно изтощен. Дори ако е нещо, което ти доставя удоволствие, спри, когато все още се чувстваш добре. По-вероятно е да искаш да тренираш отново на следващия ден.</p> <p>Бъди постоянен в понеделниците</p> <p>Упражненията в понеделник задават тона за цялата седмица. Ако прескочиш упражненията в понеделник, е много по-лесно е да пропуснеш упражненията и във вторник. Това бързо може да се превърне в идеята, че ако пропуснеш един или два дена, по добре да започнеш наново в понеделник.</p> <p><span style="font-size: 8pt;">Източник:&nbsp;<a href="https://greatist.com/fitness/workout-motivation-tips-my-body-tutor#1">https://greatist.com/fitness/workout-motivation-tips-my-body-tutor#1</a></span></p>

, ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки